Cum să scapi de reclame

Reclamele sunt unele dintre cele mai enervante elemente ale site-urilor, pentru că de cele mai multe ori, ele se declanșează singure, acoperindu-ți tot ecranul. Poți să scapi foarte ușor de ele instalând un program de blocare a reclamelor (ad blocker), pentru browserul pe care îl folosești.

Blocarea animațiilor Flash
 Animațiile Flash nu ar fi atât de enervante precum reclamele, dacă ar fi plasate cu moderație și ar fi simple, astfel încât să nu solicite procesorul prea mult. Se aplică aceeași soluție ca și la reclame: poți descărca un program de blocare a aplicațiilor Flash. Singurul incovenient al acestei soluții este că trebuie să dezactivezi programul dacă chiar vrei să vizionezi o animație Flash la un moment dat.

Completează automat câmpurile cu parole și user
 Ni se întâmplă deseori să uităm parola sau numele de utilizator folosite pe diverse site-uri. Folosind un serviciu de memorarea a acestor date, cum ar fi Last Pass, scapi de povara memorării sau a recuperării parolei.

Înregistrează-te pentru un nou serviciu fără să scrii informații personale
Pe aproape toate site-urile trebuie săte înregistrezi pentru a avea acces la anumite informații, câteodată vrei să încerci un anumit servicu, fără să te mai înregistrezi online, mai ames dacă e prima șî ultima oară când intri pe acel site. Din fericire pentru aceste cazuri, există baze de date cu nume de utilizatori și parole valabile, disponibile gratuit, cum ar fi BugMeNot.

Pentru site-urile imposibil de utilizat
Nu toate wesite-urile au interfate arătoase sau intuitive, iar unele sunt de-a dreptul urâte. Dacă vrei să îmbunătățești înfățișarea unui site, poți folosi un program precum Userstyles, care modifică fiștele de stil (CSS) ale site-urilor respective.

Controlează-ți conturile social media printr-o singură aplicație
Pentru amatorii de tweet-uri și like-uri, este greu să se împartă între conturile lor social media: să rețină parole usei, sa posteze pe fiecare dintre ele noutăți. Aplicații precum FellowUp sau Nutshell Mail te ajută să controlezi toate conturile de la un singur pupitru.

Învață să îți dai seama de părerile false, postate la anumite produse care sunt de vânzare pe Internet
 Când îți faci cumpărăturile pe Internet, părerile celor care au cumpărat produsul te ajută să te decizi. Aceste păreri sau voturi nu sunt întotdeauna reale. Atunci când comentariile sunt similare și postate la intervale scurye, există șanse mari să nu fie reale.

Sursa foto: Business Insider