Dr. Grant Hamlet de la Londra, Marea Britanie, specialist în această tehnică a explicat că această procedură utilizează energia de ultrasunete şi, spre deosebire de alte proceduri de lipoaspiraţie, precum cea clasică sau cea asistată laser, distinge între ţesutul adipos şi celelalte structure (vase de sânge, nervi, ţesuturi de legătură) care nu vor fi afectate.
“Liposelecţia Vaser selectează ţesutul adipos fără a afecta şi alte ţesuturi şi permite în final o îmbunătăţire rapidă a aspectului pielii din zona tratată. Durerea este minimă, recuperarea rapidă şi rezultate foarte bune. Vaser poate face pentru bărbaţi ceea ce a făcut implantul mamar pentru femei”, a spus dr. Grant Hamlet.
El a explicat că tehnologia are avantajul de a putea fi folosită cu rezultate avansate pentru lipoaspiraţia atât a unor zone mici, cât şi a unora mari, prin această metodă îndepărtându-se cu maximă precizie grăsimea în exces din toate părţile corpului, atât din zone obişnuite – coapse, şolduri, abdomen, torace, cât şi din zone mai delicate ale corpului – braţe, bărbie, partea internă a coapselor, gât.
“Pacientul poate fi externat chiar în aceeaşi zi şi poate să îşi reia activităţile cotidiene în câteva zile. Recomandarea este ca după această operaţie, chiar dacă are rezultate fantastice, pacientul să facă un efort pentru a se menţine în formă, să facă gimnastică pentru a-şi tonifia musculatura”, a mai arătat dr. Hamlet.
Remodelare corporală utilizând grăsimea pacientului
Cei care aleg această procedură pot beneficia şi de tehnologia PureGraft o tehnologie revoluţionară, care optimizează procesul injectării de grăsime.
Prin acest procedeu grăsimea extrasă prin intermediul lipoaspiraţie cu ultrasunete poate fi folosită după ce a fost curăţată de lipidele libere şi de celulele sanguine la reinjectarea în diferite zone ale corpului. Această procedură reduce la minimum riscul respingerii materialului injectat.
“Pentru că pe piaţa românească de chirurgie estetică nu exista până în prezent tehnologia chirurgicală Vaser, ne-am gândit să fim promotorii acestei tehnologii de ultimă oră în România”, a spus dr. Cristian Gabriel Niţă, manager al Clinicii ArcaLife.
Dr. Hamlet va efectua în aceste zile trei operaţii de liposelecţie Vaser cu ultrasunete, toţi pacienţii fiind supraponderali. El va fi asistat de dr. Ana Maria Oproiu, de la Clinia ArcaLife, care va învăţa de la medicul din Marea Britanie să utilizeze noua tehnologie.
Aparatură de 100.000 euro
“Am achiziţionat acest aparat cu 100.000 euro. În plus, dr Hamlet a acceptat să vină să opereze în România şi să instruiească un medic al nostru”, a spus dr. Niţă.
El a spus că o intervenţie va costa aproximativ 600-700 de euro pentru o zonă. În Marea Britanie procedura strictă care îndepărtează celulă adipoasă dintr-o anumită zonă costă 2.500 de lire sterline şi o intervenţie de înaltă definiţie poate ajunge la 12.000-15.000 de lire sterline.
“În urmă cu câteva luni a venit la mine la Londra un pacient român care avea 135 kilograme şi de la care am scos 16 litri de grăsie. În două săptămâni a slăbit 35 kilograme. El a plătit pentru intervenţie 13.000 lire”, a spus dr. Hamlet.
La ora actuală există 60 aparate în Europa, din care jumătate doar în Londra. Până acum, în opt ani, au fost efectuate 200.000 intervenţii de acest fel, în Europa fiind doar doi medici care pot face operaţii de înaltă definiţie, unul dintre ei fiind dr. Hamlet.