“Nivelul actual al dobânzilor la creditele cu ipotecă în euro şi la cele de nevoi personale în lei se situează la un nivel accesibil”, a spus Bidian, pentru Agerpres.

Potrivit acesteia, activitatea de creditare în 2012 va depinde foarte mult de soluţiile şi viteza de reacţie a statelor la problema datoriilor suverane din Europa.

"Lipsa acestor soluţii rapide poate provoca consecinţe globale aproape inimaginabile la acest moment. E bine să credem şi să sperăm că soluţiile vor veni la timp şi vor fi suficiente pentru calmarea pieţelor şi restabilirea încrederii", a mai afirmat Bidian.

Potrivit sursei citate, la Kiwi Finance 7 clienţi din 10 primesc finanţare în urma analizei dosarelor de credit. Pentru acest an compania ţinteşte o creştere de 50%, faţă de 2010, cu un volum de credite de 60 milioane euro.

KIWI Finance activează pe piaţa de brokeraj bancar din România. Din 2003 şi până la jumătatea acestui an compania a intermediat credite de aproape 600 milioane euro.

De asemenea, compania a înregistrat o creştere cu 105% a volumelor de credite intermediate în primele 6 luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2010. Cifra de afaceri pe semestrul I 2011 a crescut cu 11% faţă de rezultatul pe tot anul 2010 şi este cu 178% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.