În decursul ultimilor cinci ani am achiziţionat societăţi mici din domeniul salubrităţii şi intenţionăm să continuăm extinderea prin achziţionarea altor companii. Având în vedere cerinţele directivei europene pentru deşeuri considerăm ca este loc de creştere (7-12 %/an), spune Cristian Lazăr, şeful departamentului Marketing al Urban Râmnicu-Vâlcea, explicând că pentru 2011 Urban aşteaptă o “stabilizare” a cifrei de afaceri.
Compania – care are contracte in Bucuresti şi în alte nouă judeţe din ţară -, prestează servicii de salubrizare pentru aproximativ 17.000 de companii şi instituţii publice şi colectează, zilnic, peste 1.200 de tone de gunoi. Urban a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 52 mil. euro, în scădere cu peste 20% faţă de anul precedent. |n primul semestru al lui 2011 compania a realizat un profit brut de 326.000 de euro.
|n total, circa 2000 de firme îşi împart o piaţă românească a managementului deşeurilor estimată la 600- 700 mil. de euro – colectare, transport, valorificare şi depozitare. Piaţa este dominată în proporţie de 25% de firmele de salubritate din top cinci: Urban, Romprest, Rosal, Supercom şi Rebu.