Dintre cei care s-au interesat de Senior 55+, cei mai mulţi au preferat vacanțele din perioada aprilie-mai. De menționat că, cei care îi însoțesc pe seniori în vacanțe pot avea vârste mai mici de 55 de ani și beneficiază de același tarif special ca cei în vârstă. Singura condiție este ca vacanța să fie achiziționată pe numele seniorului și să fie un singur însoțitor.

Cât te costă să pleci cu cei mai în vârstă în vacanță?

Tarifele pentru Grecia pornesc de la 99 de euro de persoană, pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune, la hotel de cinci stele. La un astfel de preț, cererea a fost mare. ”Mai avem locuri doar pentru următoarele două săptămâni”, spune Marius Mereuță, coordonator PR Transilvania Travel.
Pentru Cipru, aceste pachete s-au vândut cu prețuri de la 195 de euro, având inclus transportul cu avionul, transferuri, șapte nopţi de cazare la hoteluri de trei stele plus, regim demipensiune și două excursii de jumătate de zi. Spania a avut tarife de la 285 de euro de persoană, fiind incluse transportul cu avionul, transferurile, șapte nopţi de cazare la hotel de patru stele cu pensiune completă, două excursii și asigurarea medicală.
”Pentru programele sociale am vândut până acum 7.000 de pachete, dintre care cele mai multe pentru Spania (5.500-6.000 n.red), iar aproximativ 1.500 de pachete au fost pentru Cipru”, spune Marius Berca, director de marketing al turoperatorului Christian Tour. Potrivit acestuia, agenția sa a primit numeroase cereri pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2010, cu o ușoară scădere în ianuarie.
”În momentul de faţă mai avem locuri pentru mai în Mallorca – cu preţuri de la 335 de euro de persoană”, adaugă Berca.

Destul de multe pachete ”travel senior” au fost vândute și pentru Cipru. Spre exemplu, Prestige Tours a trimis 3.000 de seniori (și alți 2.000 în Spania). ” Cipru a fost disponibil din octombrie până în mai şi înscrierile au fost, evident, pentru toate lunile cuprinse în această perioadă, dar mai numeroase pentru octombrie şi mai, datorită temperaturilor. În momentul de faţă nu mai avem locuri pentru nicio destinaţie”, spune Mircea Vladu, președinte Prestige Tours.