VAIOZ13Z9 dispune de o serie de caracteristici care îl fac unic în rândul modelelor business de pe piaţă.

În carcasa noului VAIO Z construită din carbon şi aluminiu se găsesc un procesor Intel Core i7, memorie RAM DDR3 de 6 GB, SDD de 256 de GB, două unităţi grafice în sistemul de grafică hibridă NVIDIA GeForce GT 330M GPU + Intel HD Graphics cu 1GB GDDR3 VRAM şi o unitate optică BluRay.

Noua serie Z marchează o premieră pentru notebook-urile Vaio fiind primul model cu ecran LCD de 13,1 inch (33,3cm) Full HD (1920 x 1080) cu ilumare LED. Rezoluţia ecranului extinde de 1,5 ori spaţiul de lucru pe desktop comparativ cu rezoluţia standard 1.600 x 900.

Laptopul are o greutate de numai 1,43kg (împreună cu bateria furnizată) şi un preţ de 15.000 de lei.

Sunt la modă modelele de 13 inch

Sony a mai lansat  astăzi două modele Vaio S şi Vaio Y.  Ambele au ecran de 13,3 inch însă se adresează unui public total diferit. Vaio S este pentru cei care au nevoie de o soluţie business performantă oriunde s-ar afla, în timp ce Vaio Y este potrivit pentru toţi utilizatorii care vor să îmbine sarcinile de lucru cu divertismentul.

VAIO S beneficiază de o carcasă din aliaj de magneziu, un procesor Intel Core i3, memorie RAM de 4 GB, hard disc de 500 de GB, placă grafică Intel HD Graphics, DVD writer/reader şi are o greutate de 2 kg. Pretul unui model este de 4.500 de lei.

VAIO Y are o autonomie standard de 9 ore pentru ca utilizatorii să îşi poată desfăşura activitatea pe parcusul întregii zile de lucru. Procesorul este un  Intel Pentium U5400, 1,2 GHz, memoria RAM este de tip DDR3 de 4 GB, hard discul are 320 de GB, iar placa grafică este Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD. Laptopul are o greutate de numai 1, 7 kg. Preţul unui model este de 3.500 de lei.

Portofoliul VAIO din această toamnă include opt serii de notebook-uri multimedia, ultra-portabile şi business. Gama multimedia cuprinde seriile VAIO F, VAIO EB, VAIO EA cu patru culori (rosu, alb, albastru şi nou intrata culoare verde). În gama ultra-portabilă se regăsesc seriile VAIO P şi VAIO M, iar în gama business seriile VAIO Z, VAIO S şi VAIO Y.  

Toate notebookurile Sony Vaio sunt fabricate la Nagano Tec în centrul Japoniei şi pot funcţiona la temperaturi de -40º C până la +60 º C  şi la o umiditate de 95%

SURSA: Sony