Pretenţiile salariale ale proaspeţilor absolvenţi de facultate, problema cursului euro-leu şi salariul preşedintelui în grila salarizării unice sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

Întrebarea pe care ar trebui să şi-o pună fiecare absolvent este următoarea: „daca tu însuţi ai fi patron sau manager într-o multinaţională, iar în faţa ta ar sta un candidat cu backgroundul tău, ce salariu i-ai oferi?”, arată Cristian Orgonaş.

În spatele declaraţiilor lui Isărescu referitoare la curs şi la atacuri ale speculatorilor se află o realitate dezastruoasă. Cursul valutar normal ar trebui să fie undeva peste 5 RON/EUR, dar politicienii se încăpăţânează să forţeze nota. Ba mai mult, Isărescu promite o reîntoarcere istorică la valorile de dinaintea turbulenţelor. Nu vreau să par pesimist, dar aceasta este cea mai scurtă cale către intrarea în faliment naţional. notează trenduri.blogspot.com.

Conform legii de salarizare a bugetarilor, Preşedintele României va avea cel mai mare coeficient de salarizare, stabilit la echivalentul a 12 salarii minime. Nu s-a explicat de ce grila de salarizare trebuie să se încheie (în partea superioară) cu preşedintele; e drept, nici nu am observat pe cineva care să întrebe asta, scrie Bogdan Glăvan.

Alte titluri din blogosferă

FED discuta strategie iesirii din criza (hymerion.wordpress.com)

Netbook-urile au probleme de securitate (dandragomir.biz)

Un an de la declanşarea falimentului Lehman Brothers. Am învăţat ceva?  (reflectiieconomice.zilisteanu.ro)

Reforma învăţământului, o alternativă (romaniadeieri.blogspot.com)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.