Aprecierea monedei americane, indicele oficial al pieţei imobiliare şi motivul pentru care diferă sistemele financiare sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

Nu de puţine ori m-am întrebat care a fost misterul creşterii spectaculoase a dolarului de anul trecut. Dacă vă mai aduceţi aminte, la un moment dat ne-am confruntat cu o apreciere nejustificată a dolarului faţă de celelalte monede, scrie „Trenduri Economice”.

Indicele oficial al pieţei imobiliare se calculează pe baza datelor oferite de către notari, respectiv a preţurilor reale de tranzacţionare. Vom mai afla vechimea imobilului, vom ştii daca acesta a fost cumpărat prin credit sau cu bani cash etc, şi mai mult, vom avea practic un preţ de referinţă pentru orice tip de locuinţă situată într-o anumită zonă, arată Cristian Orgonaş.

Sistemele financiare diferă mult de la ţară la ţară, chiar în cazul unor stadii de dezvoltare similare. De exemplu, creditul bancar este sursa principală de finanţare pentru majoritatea firmelor germane, în timp ce pieţele financiare joacă un rol mai important în Statele Unite, notează Dan Popa.

Alte titluri din blogosferă

Nu prostiţi poporul cu indicatorul (logec.ro)

Prima creştere a indicilor Case-Shiller în ultimele 34 de luni  (reflectiieconomice.zilisteanu.ro)

Adrian Sarbu mai vinde o bucata din Imperiul PRO (dstanca.ro)

Boom Online Advertising – comunicarea unui faliment (pr365.ro)

Şeful Best Advertising despre licitaţia de la Ministerul Turismului: Preţurile nu au fost date din burtă (paginademedia.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.