„Prima Casă” care trezeşte suspiciuni Comisiei Europene, criza economică şi politicile anticiclice ale firmelor sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

După cum se ştie, Comisia Europeană este foarte atentă la toate iniţiativele ţărilor membre ale Uniunii Europene, mai aoles cele de sorginte economică şi mai ales în timp de criză, notează Ion Radu Zilişteanu.

Criză în justiţie. În educaţie. La CFR. În administraţia publică. Tot navigând din criză în criză riscăm să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor. Nu sunt efecte sectoriale ale crizei globale, aşa cum am putea crede. E altceva. Sunt semnele unei crize generale a statului, arată Ovidiu Nahoi.

În perioada de boom, firmele şi familiile se împrumută şi ajută la dezvoltarea unor frumoase baloane de săpun, de ex. cel imobiliar. În perioadă de criză, firmele intră în panică, reduc la maxim motoarele, reduc, amână sau chiar opresc complet investiţiile sau chiar activităţile de zi cu zi, reduc drastic cheltuielile, dau oameni afară, etc, scrie Emil Stoica. 

Alte titluri din blogosferă

BRD, lovitura mediatică (balonul-imoibliar.blogspot.com)

Wieden + Kennedy: Promoţiile cu reduceri pot provoca dependenţă (subiectiv.ro)

Cum e criza o oportunitate pentru online (capslock.ro)

Viitorul Ziarului (bvbusinessconsulting.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.