Adevărata situaţie economică a României, browserul Internet Explorer care pierde din cota de piaţă şi  economiile românilor în perioada crizei sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

Şomajul a atins, după standarde necontrafăcute, aproape 7 procente în primul trimestru, cât e acum Dumnezeu ştie. FMI ne prognozează o scădere a PIB de 8 procente. Numărul restanţierilor s-a dublat într-un an, scrie Dan Şelaru.

În ciuda faptului că Internet Explorer 8 este mai bun decât celelalte browsere Microsoft de până acuma, cota de piaţă continuă să scadă, spune o analiză a companiei StatCounter, care arată că Mozilla Firefox a crescut la peste 30%, acoperind o treime din cota pe care Microsoft o avea acum 5-6 ani, arată Dan Dragomir. 

Una dintre părţile bune ale crizei este aceea că ne forţează să fim mai responsabili. Confruntaţi cu o scădere economică record, cu un şomaj în creştere şi cu perspective nu tocmai roz, se pare că românii au început să realizeze importanţă existenţei unor economii personale la care să apeleze în vremuri dificile, scrie Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosferă

Banca de top:”ar trebui sa aplicam un comision pentru expunerea negarantata. Adaugati la lista industriilor restrictionate, urmatoarele…” (hymerion.wordpress.com)

Somajul – criza economica afecteaza in primul rand barbatii (khris.ro)

EXCLUSIV: Povestea omului din spatele site-ului michaeljackson.ro – Cum să rezişti unei creşteri de 83.000 la sută! (paginademedia.ro)

CNA si-a interzis propriul spot (capanescu.blogspot.com)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.