Dispariţia lui Michael Jackson, cartelizarea sau simpatia preţurilor şi creşterea economică din timpul guvernului Tăriceanu sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

Cu siguranţă aceasta este o zi din care vom privi cu totul altfel lumea. Este o zi în care s-a pus punct unuia dintre cele mai triste destine. Şi poate, dincolo de evenimentul în sine, este momentul în care trebuie să privim cu mai multă atenţie viaţa, scrie „Trenduri economice”.

Întrebat despre acuzaţiile de blat (pardon, cartelizare) pe care bancherii l-ar face în dauna publicului, mărind dobânzile la unison, Adrian Vasilescu a răspuns că nu crede în această poveste; mai degrabă, asistăm la un caz de “simpatie a preţurilor”, adică la “un fenomen de piaţă”, prin care dacă un ofertant măreşte preţul, restul i se alătură cu bucurie, scrie autorul blogului „Logica Economică”.

Anii 2007 şi 2008 au reprezentat una dintre cele mai bune perioade prin care a trecut economia românească în ultimii zeci de ani, Produsul Intern Brut crescând în valori nominale cu aproximativ 50% faţă de 2006, informează Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosferă

Proprietarii de imobile nu cedeaza (khris.ro)

SUA la creme (danpetre.wordpress.com)

Patriciu are dreptate. Aşa, şi? (subiectiv.ro)

E posibil ca BNR sa doreasca rate mici de dobanda datorita nevoii masive de finantare a sectorului public (hymerion.wordpress.com)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.