Cele 14 companii sancţionate sunt: Omnium Distribution SRL, Comautoglob SRL, Kampur Com SRL, Maluco Com SRL, Autocomplet SRL, Autowell S.R.L, Altes Doi SRL, SC Marctec Autoglass SRL, SC Euro Star Group SRL, Pneumaster S.R.L., Depozitul de Anvelope, Rinos SRL Sinaia, Ecomax General Investments S.R.L, Auto Napoli.Analiza pieţei pieselor de schimb pentru automobile are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de funcţionare a pieţei, cu scopul de a descoperi şi corecta eventualele disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială.

În cadrul anchetei, au fost transmise chestionare întreprinderilor implicate în sectorul auto (producători de automobile, producători de piese, comercianţi de piese, dealeri auto, reparatori) referitoare la activitatea societăţilor (vânzări, achizitii, furnizori, clienti), probleme existente pe piaţă.

“Companiilor le-a fost acordată de două ori posibilitatea de a răspunde solicitării şi cu toate acestea au refuzat să ne pună la dispoziţie informaţiile solicitate. Nefurnizarea de informaţii ne împiedică să finalizăm investigaţiile sau analizele pe care le avem în derulare. Trebuie să fie foarte clar că vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie pentru a ne putea desfăşura activitatea şi asigura un comportament concurenţial corect,” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Conform Legii Concurenţei (nr. 21/1996) nefurnizarea de informaţii se sancţionează cu amendă de la 0,1% la 1% din cifra de afaceri totală a companiei.