Un numar de 14 avertismente vizuale se vor gasi de la 1 iulie pe pachetele de tigarete din Romania. Ele vor acoperi 40% din fata principala a pachetului si producatorii trebuie sa le alterneze pe toate in mod egal. Reglementarea are o perioada de tranzitie de un an de zile, timp in care vor putea fi comercializate si pachetele produse pana acum. De la 1 iulie anul viitor insa, vanzarea de pachete fara una dintre cele 14 imagini aplicate in proportia stabilita de lege va fi ilegala.

Avertismentele similare au fost introduse si pe alte continente, in tari precum Australia, Brazilia, India,  Noua Zeelanda, Singapore, Thailanda, Uruguay si chiar in Venezuela lui Hugo Chavez, mai reticenta la nou. Canada a fost prima tara din lume care a introdus avertismentele vizuale pe produsele din tutun.

Organizatiile care au sustinut aceasta decizie considera ca imaginile ofera o motivatie in plus fumatorii care doresc sa se lase de fumat si pot avea impact la tineri. Pentru a evita critici din partea producatorilor de tigarete, imaginile sunt tehnic usor de realizat, costa putin si lasa liber 60% din fata pachetului.