Ministerul Turismului va dezvolta şi implementa un portal cu ajutorul căruia va promova destinaţiile turistice româneşti, suma alocată de la bugetul pe 2009  pentru acest proiect fiind de 1.338.750 lei, informează instituţia.

Portalul va mai servi la înregistrarea turiştilor, a spaţiilor de cazare disponibile şi centralizarea acestor informaţii, dar şi la gestionarea fluxurilor de avizare, autorizare şi control în domeniul turismului, respectiv evaluarea programelor de turism precum a celor referitoare la biletele de odihnă şi tratament sau a legii tichetelor de vacanţă.

 Acest proiect se înscrie între măsurile din Master Planul Turismului Naţional Român 2007-2026, document elaborat în 2007 de o echipă a Organizaţiei Mondiale de Turism şi aprobat de Guvernul Tăriceanu.

 Dezvoltarea unei asemenea platforme informatice va permite înregistrarea furnizorilor de servicii de turism, vizualizarea şi consultarea ofertei de turism a României, accesarea de servicii de turism în România, precum şi evaluarea furnizorilor şi programelor de turism.

SURSA: Ministerul Turismului