Scăderea pentru opta luna consecutiv a afacerilor din industrie, diminuarea cu 45% a profitului Petrom şi tot ce trebuie să ştii ca turist în Turcia sunt principalele titluri ale zilei din .ro.

Cifra de afaceri din industrie a scăzut în luna iunie cu 16,6% faţă de luna similară din 2008, marcând a opta lună la rând de declin, după diminuarea semnificativă a afacerilor din industria extractivă şi de prelucrare, potrivit datelor Institutul Naţional de Statistică (INS), informează wall-street.ro.

Scăderea preţului la ţiţei şi a vânzărilor de produse petroliere au erodat puternic profitul semestrial al Petrom, până la nivelul de 923 milioane lei, în scădere cu 45% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, dar rezultatele în trimestrul II sunt mult mai bune decât aşteptările, anunţă money.ro.

Capital.ro continuă seria de sfaturi de călătorie cu Turcia, o ţară preferată de mulţi români pentru concediul de vară, mai ales că are ieşire la patru mări: Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Egee şi Marea Marmara. Adorată pentru peisaje, criticată de multe ori pentru practicile şi insistenţa negustorilor ei, Turcia este o ţară unde se îmbină mai multe lumi.

Alte titluri importante din economie

Piaţa românească a serviciilor IT a crescut în 2008 cu 30%, la 472,13 milioane dolari (capital.ro)

Blue Air: Afaceri de 56 mil. euro la jumătatea anului, dar profitul tinde spre zero (zf.ro)

Analişti: Reluarea creditării este posibilă la toamnă sau poate chiar la anul (money.ro)

SIF-urile îşi continuă creşterea la Bursă (dailybusiness.ro)

Oferta de joburi pentru manageri a scăzut cu 50% faţă de anul trecut (standard.money.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT