Estimările managerilor privind economia României, listarea FP pe Bursa din Londra şi prima tranşă din împrumutul Comisiei Europene sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Managerii firmelor româneşti estimează că activitatea din industrie, construcţii, comerţ şi servicii va scădea moderat în perioada iulie – septembrie şi se aşteaptă ca numărul angajaţilor să se diminueze în toate domeniile, scrie wall-street.ro.

Fondul Proprietatea ar putea fi listat pe bursa de la Londra, a declarat în exclusivitate pentru The Money Channel, Preşedintele Franklin Templeton, Mark Mobius. Chiar în cazul în care contractul de administrare nu va fi semnat, fondul american va rămâne în România, au mai precizat oficialii Franklin Templeton citaţi de money.ro.

Comisia Europeana a virat luni României prima tranşă din împrumutul de 5 miliarde aprobat în luna mai, informează un comunicat al CE. Este vorba despre 1,5 miliarde de euro. O a doua tranşă este prevazută pentru ultimul trimestru al acestui an şi va fi în valoare de 1 miliard de euro, însă banii vor fi eliberaţi în funcţie de îndeplinirea condiţiilor stipulate în memorandumul cu CE, arată hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Mai este Romania atractiva pentru producatorii de tigari? (dailybusiness.ro)

Producatorii romani de medicamente, sufocati in lupta cu multinationalele (zf.ro)

A terminat Germania cu criza? (capital.ro)

Profitul Deutsche Bank a crescut de 4,5 ori in S1 (financiarul.com)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT