Scoaterea de către stat a „preţului de dumping” la licitaţiile publice, o serie de scenarii privind revigorarea peţei imobiliare şi disputa din coaliţie privind banii de la FMI sunt principalele titluri ale zilei din .ro.

Numărul “firmelor de apartament” care se înghesuie la licitaţiile publice ar putea scădea simţitor de luna viitoare, iar “preţul cel mai mic” nu va mai fi garanţia obţinerii unui contract de achiziţie de la stat, după ce vor intra în vigoare noile reglementări în materie, aprobate săptămâna trecută de Guvern, scrie money.ro.
Dezvoltatorii imobiliari nu văd schimbări majore pe piaţa imobiliară pentru a doua jumătate a anului. Ce s-ar putea întâmpla totuşi: proprietarii de proiecte premium ar putea avea probleme mai mari, este posibil ca băncile să dea startul campaniei de executări silite, iar pe piaţa să apară oferte la preţuri subevaluate. Lansările de noi proiecte vor fi izolate şi prudente, arată dailybusiness.ro.
Pe ce s-au dus banii împrumutaţi de România. Este întrebarea la care liderii social-democraţi doresc să afle răspuns în şedinţa Coaliţiei din această dimineaţă. Reprezentanţii PSD şi-au mai exprimat nemulţumirea faţă de reducerea cu 20% a salariilor miniştrilor, promovată de premier, notează realitatea.net.
Alte titluri importante din economie

Sapte comisioane si trei taxe, in valoare totala de 4.200 euro, stau intre clientii bancilor si “Prima Casa” (zf.ro)

Londra: Peste 12 miliarde de lire pentru războiul afgan  (antena3.ro)

DOSAR CAPITAL.RO: Comparaţie între România şi Ucraina (capital.ro)

Oltchim va imprumuta 62 mil. euro pentru petrochimia de la Arpechim (financiarul.com)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT