Surprizele neplăcute ale „Primei Case”, adevăraţii beneficiari ai subvenţiilor UE pentru agricultură şi averile colosale de la ANI făcute din bani publici sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Euribor ar putea creşte. Clienţii băncilor vor trebui să suporte ratele mai mari, iar pentru asta au nevoie de un loc de muncă sigur, scrie evz.ro.

În 2008, Uniunea Europeană a acordat peste 50 de miliarde de euro în cadrul celui mai vast program de asistenţă pentru agricultură din lume, care acordă finanţare unui mare numar de beneficiari, nu numai fermierilor care muncesc pământul. Printre beneficiari se numără fabricanţi de bomboane gumate germani, furnizori ai unor nave de croazieră de lux şi proprietari de pământ bogaţi, de la regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii până la Prinţul Albert al II-lea de Monaco, informează romanialibera.ro.

Sedii luxoase închiriate pe mii de euro pe lună fără ca măcar să fie folosite, maşini peste maşini garate în parcarea instituţiei, sporuri de conducere plătite fără drept angajaţilor, achiziţii publice dezavantajoase pentru instituţie şi lista ar putea continua. Toate se găsesc în „curtea” Agenţiei Naţionale de Integritate şi au fost constatate de un control făcut de Curtea de Conturi, arată jurnalul.ro.

Alte titluri importante din economie

Maşina poate fi avans pentru „Prima Casă“ (adevarul.ro)

Top 10 cele mai bune orase din lume pentru biciclisti
(dailybusiness.ro)

Angajaţi, la pachet cu parcări
(evz.ro)

Întârzieri de salarii la Spitalul Judeţean şi Serviciul de Ambulanţă din Mehedinţi (money.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.