Intrarea guvernatorului Mugur Isărescu în Cartea Recordurilor, posibilitatea ca IMM-urile să beneficieze de un program similar Prima Casă şi creşterea preţurilor la apartamente graţie programului Prima Casă sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Mugur Isărescu a intrat oficial, joi, în Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei bănci centrale, după ce şi-a început mandatul în 1990, conform World Records Academy, informează money.ro.

Guvernul ar putea demara un program de finantare pentru IMM-uri, similar „Primei Case”, dar trebuie sa gaseasca o solutie pentru punerea la dispozitie a resurselor necesare, in conditiile in care capacitatea fondurilor de garantare este limitata, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru, atară wall-street.ro.

Programul „Prima Casă” a început să mărească pretenţiile vânzătorilor de locuinţe. Proprietarii au ridicat ştacheta, dar deocamdată sunt dispuşi să negocieze şi să lase din preţ, scrie realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Numarul PC-urilor vandute in Romania s-a diminuat cu 65% in T1 (dailybusiness.ro)

Blaga: Dezvoltatorii imobiliari sa se obisnuiasca cu profituri de 5-10% (zf.ro)

Opt bănci nu acordă împrumuturi în programul „Prima casă” din cauza unor neclarităţi legislative (realitatea.net)

China a inregistrat o crestere economica record in trimestrul II – 7,9%, in ciuda recesiunii mondiale (hotnews.ro)

Un american a plătit peste 23 cvadrilioane de dolari pentru un pachet de ţigări (antena3.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.