Anomaliile generate de „Prima Casă”, absenţa fondurilor pentru poliţişti şi licitaţia pentru brandul turistic ce a fost suspendată sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

„Prima casă” a produs efecte pe piaţă mult mai repede decât se aşteptau analiştii. Singura preocupare a proprietarilor care au apartamente de vânzare pare a fi aducerea preţului la un nivel apropiat de limita de 60.000 de euro fixată de Guvern prin acest program, indiferent că locuinţa are două sau trei camere, scrie money.ro.

Peste 11.000 de poliţişti şi poliţişti de frontieră nu şi-au primit banii de chirie, deşi, prin în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă, au dreptul, lunar la până la 50% din salariul de bază drept compensaţie pentru plata chiriei atunci când sunt detaşaţi în interes de serviciu în alt oraş, informează evz.ro.

Lista scurtă a licitaţiei pentru brandul turistic al României, pe care se regăsesc trei din cele 13 consorţii înscrise în competiţie, a fost contestată de două agenţii participante, notează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Fostul presedinte GM iese la pensie cu beneficii de peste 10 mil. $ (dailybusiness.ro)

Amenda europeană ţine Intel în zona roşie (antena3.ro)

Sfârşitul crizei pentru Goldman Sachs (capital.ro)

Bursa de la Bucuresti deschide pe plus, cu un rulaj de doar 100.000 euro (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.