Rata anuală a inflaţiei, majorarea împrumutului de la FMI şi  recomandările făcute de Traian Băsescu pentru constructori sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în iunie la 5,86%, în conformitate cu estimările, de la 5,95% în mai, pe fondul ieftinirii alimentelor şi creşterii temperate a preţurilor la mărfuri nealimentare şi servicii, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie money.ro.
Mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România, au solicitat Fondului Monetar Internaţional (FMI) suplimentarea sau devansarea, după caz, a ajutorului financiar, potrivit publicaţiei germane „Handelsblatt”, scrie capital.ro.
Traian Băsescu le-a recomandat constructorilor să se orienteze spre piaţa din România când vine vorba de materiale de construcţie. Sugestia a fost făcută după ce şeful statului a aflat că oţelul folosit pentru acest tronson este importat din Italia, în condiţiile în care acesta ar putea fi achiziţionat din ţară, arată antena3.ro.
Alte titluri importante din economie

Ca sa aiba impact cu adevarat, cele mai mari 20 de proiecte din infrastructura au nevoie de 7 mld. euro (zf.ro)

Summitul G8 – Franta vrea diversificarea sistemului monetar (wall-street.ro)

Magazinele Diverta, scadere de 30% la 5 luni. Sectorul IT este cel mai afectat (dailybusiness.ro)

O luăm de la capăt: AIG pregăteşte câteva milioane de dolari pentru bonusuri (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.