Verificările Comisiei Europene la programul Prima Casă, avizarea celui de-al doilea conducător al BVB şi harta sectorelor bugetare fără bani de salarii sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Comisia Europeană a contactat autorităţile române în legătură cu programul de finanţare Prima Casă pentru a verifica dacă ajutorul de stat respectă regulile UE privind concurenţa, a declarat joi pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al CE, Jonathan Todd, scrie realitatea.net.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a validat al doilea conducator al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Alin Barbu, care va coordona alaturi de Anca Dumitru activitatile zilnice ale operatorului de piata, informeaza wall-street.ro.

Ministerele Sanatatii, Justitiei, Educatiei si al Transporturilor anunta probleme cu plata salariilor catre angajatii din spitale, judecatori, profesori sau personalul CFR. Spitalele din Capitala si cele din tara au anuntat ca mai au bani pentru a platii salaraiile doar pana in luniile august-septembrie, desi acum o luna minstrul Ion Bazac sustinea ca are bani pentru pentru tot anul, arată hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Cerealele, garanţie pentru bănci (evz.ro)

Pe umerii cui sta relansarea economiei prin „Prima casa”: doi batrani care au incasat 54.000 de euro (zf.ro)

Surpriză din partea ruşilor la G8 (capital.ro)

Rata somajului din Bucuresti a urcat la maximul ultimelor 17 luni (wall-street.ro)

Rambursarile de TVA vor fi efectuate de trei ori pe luna (financiarul.com)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.