Scăderea salariilor, creşetera ratei şomajului şi cea mai mare comandă de aeronave din istoria pieţei locale sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Salariile încep să scadă. În luna mai, românii au câştigat în medie 1356 de lei, cu 52 de lei mai puţin decât în aprilie. În majoritatea activităţilor economice salariile au scăzut, scrie money.ro.

Rata somajului, calculata pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat un loc de munca in ultima luna, a urcat in primul trimestru din 2009 cu 1,1 puncte procentuale fata de trimestrul anterior, la 6,9%, arată wall-street.ro.

Compania aeriană Blue Air, controlată de omul de afaceri Nelu Iordache, lansează cea mai mare comandă de aeronave din istoria pieţei locale, în valoare de peste un miliard de dolari, care-i va permite extinderea serviciilor furnizate, comparabile cu cele ale unei companii de linie, precum serviciul de transport marfă şi cel de închiriere aeronave către alte companii. Blue Air a anunţat că se află în discuţii cu gigantul Boeing pentru achiziţia a zece aeronave, care vor fi livrate în următorii patru ani, titrează standard.money.ro.

Alte titluri importante din economie

Lucrările la mai multe autostrăzi şi şosele, întârziate din cauza lupilor, urşilor şi broscuţelor (antena3.ro)

Proiectele de infrastructura sunt finalizate doar pe hartie (financiarul.com)

Altex raporteaza vanzarile din 2008: 334 milioane de euro (zf.ro)

Cumparam o locuinta sau stam in chirie? (hotnews.ro)

Joe Biden: „Nu ne-am dat seama cât de rău o duce economia” (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.