Estimările privind foametea globală, anunţul de monitorizare al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani de către Ministerul Economiei şi ce anume ne ţine departe de fondurile europene sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Potrivit unui raport al ONU, va fi depăşit pragul de peste un miliard de oameni ce suferă din cauza foamei, un nou record istoric. Astfel, până la sfârşitul anului 2009, unul din şase oameni va suferi de foame. Principalul motiv al subnutriţiei este criza mondială şi nu rezultatul recoltelor sau a secetei. Din cauza crizei, accesul la hrană al oamenilor săraci s-a redus substanţial, scrie antena3.ro.

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va fi monitorizată de o comisie a Ministerului Economiei, iar luni directorul general al companiei va afla dacă mai rămâne în funcţie, a declarat, la Petroşani, ministrul Adriean Videanu, informează realitatea.net.

Birocraţia autorităţilor şi perioadele lungi de evaluare sunt principalele cauze pentru care nu ne lipim de banii de la UE, arată evz.ro.

Alte titluri importante din economie

Creditele în lei se vor ieftini puternic în maxim două luni (realitatea.net)

SUA vrea sistem cap-and-trade in valoare de 22 de miliarde de dolari pe an (standard.ro)

Un altfel de job, în care cărţile se dau pe faţă zilnic (capital.ro)

Bani publici de la Udrea pentru „Pinalti” (evz.ro)

Lamborghini are probleme în Rusia (capital.ro)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.