România, pe locul 6 în topul atragerii investiţiilor străine, românii au încredere în instituţiile nebancare de la care obţin împrumuturi, în ciuda dobânzilor foarte mari şi decizia Vulcan Bucuresti de a atrage finantari de 12 milioane de euro sunt principalele subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din.ro.

Tot mai puţini străini investesc în România sau decid să îşi amâne deocamdată proiectele investiţionale din ţara noastră. Potrivit unui top european realizat de Ernst&Young (E&Y), ţara noastră s-a clasat în 2008 pe acelaşi loc 6  privind atractivitatea pentru investiţii, la fel ca şi în 2007, anunţă gândul.info.

În ciuda condiţiilor dure, împrumuturile „uşoare” se bucură de încrederea românilor. Un studiu făcut în nouă ţări din Uniunea Europeană arată că suntem cei mai fideli consumatori ai împrumuturilor nebancare, potrivit realitatea.net.

Producătorul de utilaj energetic şi petrolier Vulcan Bucureşti (VULC), controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, intenţionează să obţină finanţări de 50 milioane lei (11,9 milioane euro) şi acorduri pentru garanţii sau alte produse bancare, informează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Brown îşi remaniază guvernul slăbit, dar nu demisionează (tmctv.ro)

CERF, fără public (gândul.info)

Apple lansează versiunea low-cost a iPhone (capital.ro)

Nu rata mâine, la ora 12.00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.