Protestul instructorilor auto independenţi, valoarea cu care se reduce în medie bugetul unei familii în acest an şi ameninţările premierului rus cu privire la oprirea livrărilor de gaze naturale sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Sute de instructori auto independenţi din toată ţara s-au adunat, joi dimineaţă, în faţa sediului Ministerului Transporturilor pentru a lua parte la un miting şi un marş, arată antena3.ro.

O familie cu trei membri taie din bugetul propriu 2.000 de euro anul acesta, din cauza recesiunii economice, iar Produsul Intern Brut pe cap de locuitor ar urma să scadă cu 700 de euro faţă de nivelul din 2008. Informaţiile apar în Ziarul Financiar, care a preluat un studiu al Raiffaisen Austria, scrie realitatea.net.

Dacă nimic nu intervine, la Ankara urmează să fie semnat un acord în proiectul Nabucco, pas esenţial în realizarea gazoductului pe teritoriul Turciei. Iar la 29 iunie, reprezentanţii Rusiei, Ucrainei şi ai instituţiilor financiare internaţionale se vor reuni la Bruxelles pentru a găsi o formula de reglementare a facturilor pentru gazul rusesc. In ajun, premierul Vladimir Putin a cerut Kievului să achite la timp nota de plată. În caz contrar, Moscova va acţiona, informează financiarul.com.

Alte titluri importante din economie

Zilişteanu: Preţurile locuinţelor ar putea să mai scadă până la toamnă (capital.ro)

Numărul tranzacţiilor imobiliare a scăzut cu 35% în acest an
(realitatea.net)

Adio, prag de detinere la SIF-uri? (wall-street.ro)

BCR isi face companie de recuperare de creante (hotnews.ro)

JDPower: Clientii Dacia sunt la fel de multumiti ca cei care si-au cumparat un Volkswagen (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.