Sprijinul cerut băncilor de ArcelorMittal în contextul crizei economice, scăderea turismului de business din Cluj-Napoca şi întreruperea colaborării dintre grupul belgian SABCA şi Avioane Craiova sunt principalele ştiri economice ale zilei de pe site-urile regionale.

GALAȚI: Reprezentanţii companiei care patronează combinatul siderurgic din Galaţi negociază cu bancherii schimbarea convenţiilor deja existente între bănci şi ArcelorMittal la nivel mondial. Într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul ArcerlorMittal se arată că discuţiile cu partenerii din acest mediu se axează pe modificarea facilităţilor deja existente, scrie viata-libera.ro.

CLUJ: Turismul de business scade dramatic la Cluj, pe fondul crizei economice. Potrivit unor date oferite de Direcţia Regională de Statistică (DRS), numărul turiştilor din străinătate a scăzut în acest an cu 30%  faţă de anul precedent, arată ziuadecj.ro.

CRAIOVA: Grupul belgian SABCA a anunţat întreruperea colaborării cu Avioane Craiova SA din cauza dificultăţilor economice apărute. Avioane SA furniza belgienilor componente pentru aeronavele Airbus. SABCA a anunţat că pe 24 iulie întrerupe colaborarea din cauza restrângerii de activitate, generată de criza financiară, informează gds.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

CLUJ: Preturi temperate, de vara (monitorulcj.ro)

IAŞI: Fiscul vinde masini pentru programul „Rabla” (ziaruldeiasi.ro)

BRAŞOV: Coreenii vor să recicleze gunoaiele de la Făgăraş (bzb.ro)

SIBIU: Bugetul senatorilor de Sibiu pe trei luni: 60.000 euro (sibiustandard.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.