Un număr de 11 presupuşi pedofili, din Australia, Marea Britanie şi Canada, au fost arestaţi preventiv, aceştia fiind descoperiţi cu ajutorul profilelor pe care le aveau pe Facebook, potrivit lefigaro.fr.

„Această anchetă ar trebui să fie o avertizare pentru reţelele de socializare şi pentru utilizatori”, a declarat, pentru AFP, citată de publicaţia franceză, şeful departamentului de luptă împotriva infracţiunilor informatice, Neil Gaughan.

„În acest caz, Facebook desfiinţase conturile suspecţilor iniţial, însă grupurile au fost refăcute în câteva ore, folosindu-se conturi noi”, a mai spus acesta.

El a subliniat că este important ca reţelele de socializare să supravegheze permanent apariţiile de imagini cu copii exploataţi şi să informeze autorităţile.

Într-un comunicat comun cu poliţia australiană, responsabilul de securitate de la Facebook, Joe Sullivan, a asigurat că, odată identificate activităţi ilegale pe reţeaua de socializare, sunt sesizate imediat autorităţile.

Poliţia australiană a comunicat că în acest caz, la care s-a lucrat din martie, au fost arestate şase persoane din Marea Britanie, presupul lider al grupului, trei din Australia şi două în Canada.

Ancheta continuă, inclusiv în Statele Unite ale Americii, în colaborare cu FBI.

SURSA: Mediafax