‘Am avut discuţii cu băncile şi dacă ziceam în urmă cu două zile că o singura bancă eliberează credite pe baza adeverinţei pe care o prezintă fermierii de la APIA, astăzi avem 11 bănci care au semnat convenţia tripartită cu APIA şi Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM sau Fondul de Garantare a Creditului Rural. Fermierii pot solicita astfel credit punte până în 16 octombrie, ce poate fi garantat cu adeverinţa eliberată de APIA’, a arătat ministrul Agriculturii.

Din 16 octombrie 2012, fermierii vor putea primi în avans sumele pe suprafaţa de teren în urma situaţiei excepţionale de secetă, după ce Comisia Europeană a aprobat solicitarea autorităţilor române în acest sens.

‘Solicitarea CE de a ne permite, într-o situaţie excepţională de secetă, să plătim sumele pe suprafaţă în avans fermierilor a fost aprobată de către Comisia Europeană. Astfel, din 16 octombrie, putem acorda în avans 50% din sprijinul pe suprafaţă de la UE, adică 55 euro la hectar. 120 euro este partea acordată de CE, la care se adaugă contribuţia de la stat. Fermierii vor primi din 16 octombrie 55 euro la hectar’, a spus Daniel Constantin.
SURSA: Agerpres