Israelul a intrat în vizorul agenţiilor de turism care oferă vacanţe pe litoralul bulgăresc. Deşi turiştii israelieni preferau în mod tradiţional Grecia, Italia, Franţa sau Spania, hotelierii bulgari mizează pe faptul că în perioada crizei israelienii vor căuta locuri mai ieftine pentru vacanţă.

Tour-operatorii bulgari au bombardat piaţa israeliană cu oferte şi estimează că în acest sezon estival vor veni în Bulgaria circa 100.000 de turişti din Israel. Potrivit lui Peiko Yankov, director executiv al Sunny Beach Hotel Holdings, cea mai mare companie hotelieră din staţiunea cu acelaşi nume, „anul acesta, hotelurile companiei vor avea o creştere explozivă a turiştilor din Israel. Să sperăm că unii dintre ei vor mai veni şi a doua sau a treia oară”.

După români, unguri şi ruşi, vin portughezii şi israelienii

Anul acesta, bulgarii s-au axat pe atragerea turiştilor din Israel după experimentul reuşit din anul trecut, în care s-au orientat spre turiştii cu venituri mici din Portugalia. Presa bulgară a semnalat că ieri a venit chiar prima tranşă de turişti israelieni, mai exact 100 de pensionari veniţi în perioada de reduceri masive din extra-sezon.

Din rezervările de la hoteluri rezultă că, în acest an, în afară de israelieni şi portughezi, în Sunny Beach vor mai veni turiştii „tradiţionali” din România, Rusia şi Ungaria. Potrivit lui Yankov, compania sa nu va suferi în acest an de criză deoarece, datorită promovării timpurii, toate locurile au fost deja rezervate pentru perioada de vârf a sezonului estival.

Citiţi şi Turismul cultural din Bulgaria, neafectat de criză.