Încetarea producţiei la Craiova a motoarelor şi cutiilor de viteză pentru maşinile Daewoo, critica adusă de oamenii de afaceri clujeni proiectului de Guvern care încearcă să impună o amnistie fiscală şi situaţia disperată de pe piaţa muncii din Iaşi sunt cele mai importante subiecte economice ale zilei în presa locală şi regională din România.

CRAIOVA: Ieri a fost ultima zi în care s-au mai produs la Craiova motoare şi cutii de viteză pentru fabricile GM – Daewoo Automobile Technology. Muncitorii arondaţi acestor fabrici fie vor fi antrenaţi în programe de training pentru alte sectoare, fie încep pregătirile direct pentru producţia de autoturisme Ford, scrie gds.ro.

CLUJ: Oamenii de afaceri din judeţul Cluj susţin că păsuirea de către Guvern a societăţilor rău-platnice le dezavantajează pe cele care şi-au achitat la timp obligaţiile, precizează ziuadecj.ro.

IAŞI: Piaţa muncii din Iaşi se află în cădere liberă. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă, numărul ieŞenilor care Şi-au pierdut locurile de muncă este, în luna iunie, de 1,5 ori mai mare decît al celor care şi-au găsit de lucru în aceeaşi perioadă. Prin comparaţie, în intervalul similar din anul precedent, diferenţa dintre persoanele nou angajate şi cele disponibilizate era aproape zero, arată ziaruldeiasi.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

GALAȚI: Oraşul fără apă (viata-libera.ro)

CLUJ: Turnurile Herce si cartierul Lomb ajung pe masa Consiliului Local (monitorulcj.ro)

BAIA MARE: Şomaj tehnic prin rotaţie pentru angajaţii din Maramureş de la CFR Marfă (emaramures.ro)

BRAŞOV: Stăm bine la buget (monitorulexpres.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.