Doljenii sunt datori vânduţi băncilor, programul „Rabla” reîncepe la Iaşi fără mari aşteptări şi un material despre cum nu ajung la destinatari extrasele de cont emise de Trezoreria din Constanţa sunt principalele ştiri economice ale zilei prezentate de presa regională.

DOLJ: Conform datelor de la BNR, restanţele populaţiei şi ale firmelor doljene la credite au crescut cu 51% în luna aprilie faţă de martie – la împrumuturile în lei şi cu 50% la cele în valută. Teoretic, fiecare doljean ar avea, în medie, o restanţă către bănci de 234 de lei, scrie gds.ro.

IAŞI: Nici nu a demarat bine la Iaşi şi „Rabla II” dă deja semne de defecţiune. Deşi nu s‑au vîndut decît puţin peste 11.000 de maşini, măsurile de înviorare a programului de înnoire a parcului auto sînt văzute ca neeficiente, informează evenimentul.ro.

Constanţa: De cîţiva ani, zilnic, la nivelul Trezoreriei Constanţa se transmit, prin internet, extrasele de cont ale agenţilor economici care solicită acest lucru. În acest sens, clienţii depun o cerere, se introduce codul fiscal în nomenclatorul Trezor specific şi, după sfîrşitul informatic al zilei, se editează extrasele, conform telegrafonline.ro.

Alte ştiri din business-ul local şi regional

CLUJ: Băutorii de bere, piept în piept cu criza (monitorulcj.ro)

TIMIŞOARA: Centură de campion împrejurul Lugojului  (renasterea.ro)

SLATINA: Alro a dat-o în bară (gds.ro)

BRAŞOV: Producător de piese pentru Airbus, la Braşov (monitorulexpres.ro)

CONSTANŢA: Afacerile din peninsula Constanţei sunt îngropate sub ruine ( cugetliber.ro)

Nu rata astazi, la ora 12.00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.