Atunci când vorbim de tehnologie numele companiei care este pe buzele tuturor este Apple, deoarece produsele acestei companii sunt cele mai populare în întreaga lume. Mulţi încearcă să îi copieze produsele, chiar şi giganţi precum Microsoft. Unul dintre produsele care au dispărut de pe piaţă anul acesta este playerul Zune, răspunsul Microsoft la iPodul celor de la Apple. Zune şi-a întâlnit sfârşitul în luna octombrie,  după cinci ani de la lansare. Microsoft a decis să nu mai continue cu acest produs, preferând să se concentreze pe telefoanele mobile.

Sony MiniDisc Walkman este un alt produs care a încetat să mai fie produs anul acesta. Japonezii au decis la un an de zile de la oprirea producţiei de walkman-uri să  renunţe şi la MiniDisc Walkman. Acesta a rezistat pe piaţă nu mai puţin de 20 de ani.

Flip Video, o cameră video foarte uşor de folosit, nu se mai fabrică după ce Cisco, care a cumpărat compania producătoare, Pure Digital, în 2009 pentru 590 de milioane de dolari, a decis să închidă toate divizile producătoare de electronice de larg consum. Majoritatea utilizatorilor folosesc camerele foto ale smartphone-urilor, care au rezoluţii din ce în ce mai mari, astfel încât camera video Flip nu avea cum să reziste pe piaţă.

Logitech Revue, dispozitivul care făcea posibil ca televizoarele să fie compatibile cu Google TV, a fost lansat în decembrie 2010. Compania elveţiană a decis în mai putin de un an să renunţe la Revue. Preţul mare, 300 de dolari, este principalul motiv pentru care aparatul nu a prins la public. Logitech a pierdut 100 de milioane de dolari cu acest proiect.

HP TouchPad este o tabletă care a rezistat pe piaţă doar şapte săptămâni. În încercarea de o salva, americanii de la HP o vindeau chiar şi cu 99 de dolari, însă nimeni nu era interesat de o astfel de tabletă, de vreme ce exista iPad.

PSP Go a fost lansat în octombrie 2009 şi a dispărut de pe piaţă anul acesta, mai puţin în SUA. PSP Go nu a prins la public datorită preţului piperat 250 de dolari, cu 80 de dolari mai mult decât PSP 3000.

Dell Streak 5 & Streak 7 "au murit" în luna august, respectiv decembrie. Acestea tabelete de Internet nu au reuşit să se impună, iar vânzările mici i-au forţat pe americanii de la Dell să le retragă de pe piaţă.

Nook 3G + WiFi, lansat în noiembrie 2009, prima generaţie de tablete de la Barnes & Noble, a eşuat ca majoritatea tabletelor în faţa iPad.

Alte tablete care au dispărut de pe piaţă sunt cele din seria Galapagos a japonezilor de la Sharp. Niponii au anunţat în luna septembrie, la mai puţin de un an de la lansare, că nu vor mai produce tabletele de 5,5 inch şi 10,8 inch continuând doar cu modelul de 7 inch. Motivul este acelaşi, nu au reuşit să concureze cu iPad.

MacBook, un produs la care Apple a renunţat în luna iulie a acestui an, după cinci ani de la lansarea sa. Laptopul cu un ecran de 13 inch a fost retras de pe piaţă facând mai mult loc ultrabook-ului MacBook Air.

SURSA: Zdnet.com