Aniversarea falimentului Lehman Brothers,  românii care nu mai trimit bani acasă şi o altfel de măsurare a economiei sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Ziua de 15 septembrie 2008 a devenit o zi crucială în istoria economiei. Un comunicat de presă de cinci rânduri avea să bulverseze o lume întreagă. Fraza-cheie: „Banca de investiţii Lehman Brothers a decis să intre sub protecţia legii falimentului”. A urmat un şir lung de şocuri financiare, economice politice şi sociale. Aniversăm un an de la căderea unuia dintre cele mai mari imperii financiare din lume. 15 septembrie, ziua în care a fost anunţat falimentul Lehman, a fost ziua în care cuvântul „criză” devenit sinonimul lumii în care trăim, scrie capital.ro.

Remiterile muncitorilor români din străinatate au început să scadă abrupt: -15% în mai, -50% în iunie şi -80% în iulie, notează zf.ro.
 
Evoluţia PIB, rata şomajului, viteza creditării sau preţul locuinţelor arată, cu întârziere şi o marjă consistentă de eroare, cum a fost lovită România de recesiune. Însă pentru pulsul la zi a ceea ce se întâmplă şi pentru perspective, economiştii se uită şi la indicatori mai punctuali, legaţi de comportamentul de consum. De o vreme, preşedintele Băsescu spune că nu-l mai interesează decât consumul de energie, care dă măsura perspectivelor de revenire din industrie, arată standard.money.ro.

Alte titluri importante din economie

Presiunile magistraţilor, plătite cu aceeaşi monedă (evz.ro)

Datornicii primesc cadou 300 mil. lei. Cine plateste? (financiarul.com)

Bancherii: Nu putem negocia rate mai mici cu toţi clienţii (gandul.info)

Primul Ford oltenesc, mai mult turcesc decât românesc (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!