Ministerul Agriculturii care iroseşte 50 de milioane de euro pe publicitate,  „jaful” de la Ministerul Turismului şi deficitul bugetar sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro.

Ministerul Agriculturii vrea să dea peste 50 milioane euro din fondurile europene şi cu cofinanţare de la bugetul de stat pentru publicitatea şi promovarea Programului Naţional pentru Dezvoltarea Rurală şi a Programului Operaţional pentru Pescuit, arată romanialibera.ro.

Elena Udrea, are la dispoziţie un buget de aproape 14 milioane de euro pe care îi poate toca anul acesta după bunul plac. Pe lângă sumele cheltuite pentru participarea la târguri şi expoziţii sau reclame pe posturile de televiziune, Udrea îşi poate permite tot felul de excentricităţi: perdele în valoare de 75.000 de euro, portal de turism de 250.000 de euro, obiecte de protocol de sute de mii de euro, zeci de mii de euro pentru repararea şi spălarea maşinilor, 180.000 de euro pentru convorbiri telefonice, scrie jurnalul.ro.

Finanţele s-au împrumutat, în primele şapte luni, de peste 5 mld. euro, în încercarea de a acoperi golurile din bugetul de asigurări sociale, plata salariilor din sistemul public sau chiar sumele restante pe care le are faţă de companiile private la rambursările de TVA, notează standard.money.ro.

Alte titluri importante din economie

Toti fotbalistii din „Liga lui Mitica“ valoreaza 308 milioane de euro (financiarul.com)

Criza intoarce Romania la consumul de gaze de acum 20 de ani (zf.ro)

Cum poţi să ajungi şef (capital.ro)

Toate băncile din România vor avea profit în 2009 (gandul.info)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!