Un interviu cu directorul editurii Publica, un material despre programul „Prima Casă”, văzut ca o răsplată a băncilor pentru acordul statului cu Fondul Monetar Internaţional şi o analiză despre ofertele speciale ce reuşesc să vândă până şi terenuri sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro.

„Toţi visează la bani, toţi visează la îmbogăţire, puţini se gândesc şi la responsabilitate. Şi de aceea spun că în perioada asta creşte nivelul responsabilităţii în orice domeniu. Dacă pentru comerţ criza va filtra produsele de calitate, şi în piaţa muncii vor reuşi cei care vor şti să-şi asume nişte responsabilităţi, nişte decizii coerente cu momentul asta”, explică Bogdan Ungureanu, citat de capital.ro.

„Prima Casă” pare un lucru prea frumos care li s-ar putea întâmpla în premieră familiilor tinere cu venituri uşor peste medie şi care până în prezent nu se încadrau nici pe departe pentru un credit ipotecar. Iniţial, programul se adresa doar acestor familii, dar a fost extins pentru orice persoană care nu are o locuinţă în proprietate, notează România Liberă.

La periferie, preţurile terenurilor a scăzut chiar şi cu 70%, în timp ce în centru reducerile ajung la circa 25% faţă de valorile de anul trecut, informează evz.ro.

Alte titluri importante din economie

Absorbţia fondurilor de la UE este în creştere (adevarul.ro)

Un debitor din cinci are restanţă la bancă (evz.ro)

Agricultorii nu vor impozit forfetar (gandul.info)

Statul a cheltuit haotic 1 miliard de euro pe soluţiile IT&C (zf.ro)

Prima Casă” te-aruncă în stradă! (sfin.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10.00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!