Un amplu material despre „Mărirea şi decăderea visului american”, o analiză care arată că „Prima Casă” avantajează tranzacţiile cu apartamente vechi şi o dezbatere despre avansul mai mic sau mai mare al creditelor pentru casă, sunt temele momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Data de 1 iunie va intra în istoria SUA. Ca şi 15 septembrie, ziua falimentului Lehman Brothers, cel mai mare din istoria planetei, data de 1 iunie este legată de un faliment: cel al General Motors, cel mai mare faliment industrial din lume, scrie jurnalul.ro.

Guvernul a anunţat programul „Prima Casă” luând prin surprindere o ţară întreagă, dar până să pună la punct detaliile de implementare a proiectului, preţurile apartamentelor au crescut pentru câteva zile chiar şi cu 30%, cel putin în Bucureşti, arată zf.ro.

Un avans mai mare aduce rate mai mici şi vă scapă mai repede de credit, dar vă obligă sa economisiţi din timp. Un avans mai mic lungeşte povara datoriei, aduce rate mai mari, dar vă permite să păstraţi o rezervă pentru situaţii neprevăzute, scrie România Liberă.

Alte titluri importante din economie

Trei odăi la Chişinau, mai scumpe decat în Bucureşti (romanialibera.ro)

Cursul, piedică în calea finanţării UE (adevarul.ro)

Ne vedem la New York peste doar zece ore (capital.ro)

Becurile viitorului, expuse la Timişoara (evz.ro)

America promite vize pentru cercetători şi studenţi (adevarul.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10.00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!