Am oprit vânzarea în mod voluntar, pentru a nu induce confuzie pe piaţă, a declarat un purtător de cuvânt al subsidiarei Volkswagen din Coreea de Sud, scrie Agerpres. 

Suspendarea vânzărilor va intra în vigoare luni şi va continua până când vor fi anunţate alte dispoziţii. 

Cele 79 de modele reprezintă peste 70% din cele aproximativ 300.000 de vehicule Audi şi Volkswagen vândute în Coreea de Sud din 2007. 

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a informat recent că a primit o cerere oficială de cooperare de la Tribunal referitoare la o listă de 79 de modele VW care sunt suspectate că ar fi primit aprobare de la autorităţile locale pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor şi eficienţa consumului de combustibil. 

După ce se demonstrează că acuzaţiile sunt adevărate, va fi interzisă comercializarea vehiculelor care nu au fost încă vândute şi se va solicita rechemarea celor care au fost deja livrate, urmând ca VW să fie amendat, a anunţat Ministerul Mediului, potrivit Agerpres. 

Guvernul de la Seul a lansat o investigaţie, după ce VW a recunoscut că a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante în SUA astfel încât maşinile cu motoare diesel apăreau cu emisii mai scăzute de oxid de azot, substanţă care provoacă boli respiratorii şi afectează mediul. 

Volkswagen a anunţat recent că va rechema la service 125.522 vehicule diesel cu motoare EA189 vândute în Coreea de Sud, în perioada 2008 – 2015. Printre brandurile ce vor fi rechemate se află Tiguan şi Beetle de la VW şi Audi Q5, Q3 şi A4. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.