Având la bază o structură integrală din aluminiu, F-TYPE Coupé este cel mai dinamic şi orientat către performanţă model sport produs vreodată de Jaguar, fiind disponibil în trei versiuni de motorizare: F-TYPE R, F-TYPE S şi F-TYPE.

F-TYPE Coupé întruchipează viziunea de design a conceptului sport Coupé Jaguar C-X16, care şi-a făcut debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2011, postura sa fiind definită de trei linii-cheie. Primele două – comune cu F-TYPE decapotabil – definesc partea frontală şi aripile laterale cu aspect puternic, atletic. Cea de-a treia linie-cheie este reprezentată de profilul impetuos al plafonului Coupé, care conferă maşinii o siluetă omogenă şi subliniază, totodată, efectul vizual dramatic al cabinei conice, încadrate de aripile posterioare sportive.

Pentru a oferi o manevrabilitate superioară, aliniată la capacitatea de 550CP, vârful de gamă F-TYPE R Coupé este dotat cu un sistem de suspensie special conceput şi cu noi tehnologii dinamice. Acestea includ cea de-a doua generaţie a sistemului Electronic Active Differential (EAD) şi – pentru prima dată la Jaguar – sistemul Torque Vectoring prin frânare. Aceste două tehnologii lucrează în paralel pentru a oferi un răspuns prompt la comenzi şi o manevrabilitate valorificată la potenţial maxim.

Vârful de gamă, F-TYPE R Coupé, este dotat cu un motor V8 supraalimentat, de 5.0 l, având 550CP, capabil să accelereze de la 0-100 Km/h în 4.2 secunde şi să atingă o viteză maximă de 300 km/h (limitată electronic).

Modelele F-TYPE S Coupé şi F-TYPE Coupé sunt echipate cu motoarele Jaguar V6 supraalimentate, de 3.0 l, benzină, având 380CP, respectiv 340CP, care asigură mașinii o accelerație de la 0-100 km/h în 4.9/5.3 secunde şi viteze maxime de 275/260 km/h.

“Modelul Jaguar F-TYPE Coupé oferă şoferului o experienţă de condus unică. Acesta combină un design seducător cu tehnologia de ultimă oră şi performanţa cu adevărat uimitoare. Atrăgător, precis, intuitiv şi energic – este eminamente o maşină sport Coupé” declară Phil Popham, Group Marketing Director, Jaguar Land Rover.