„Cifra contrastează cu cea a Germaniei, unde doar 21% dintre tineri ar alege să plece în străinătate, potrivit unui sondaj realizat în șase dintre cele mai importante țări ale Uniunii Europene”, mai scrie El Pais.

„Profesioniştii au acum cele mai bune oportunităţi de muncă, citim în pagina electronică a publicaţiei germane Die Welt.„Multe profesii se confruntă cu lipsa competenţelor, în consecinţă există până la 50 la suta mai multe locuri de muncă vacante. O evaluare făcută de publicaţia Die Welt arată că sunt două milioane de locuri de muncă unde profesioniştii ar trebui să se orienteze.”

„Lupta Împotriva Statului Islamic poate fi o veste bună pentru Rusia”, titrează publicaţia Business Insider.

„Potrivit Sputnik News, Rusia a cerut în cadrul Consiliului de Securitate al ONU interzicerea tranzacţiilor cu petrol provenind din regiunile controlate de teroriști, inclusiv teritoriul deținut de ISIS.”

„Corupţia macină armata irakiană în lupta împotriva ISIS, citim în pagina electronică a publicaţiei The New York Times. „Poliţiştii şi militarii irakieni au fost atât de grav jefuiţie de proprii comandanţi, încât sunt semne că nu vor reyista până la promăvară în faţa luptătorilor Statului Islamic.”

„Alegerile prezidențiale din Tunisia, foarte aproape de un al doilea tur”, titrează publicaţia Le Monde. „Scenariul care se desprinde după ziua istorică a alegerilor din Tunisia, este că este nevoie de un al doilea tur pentru a decide cine va fi viitorul preşedinte. Tunisienii trebuie să decidă între președintele în exercițiu Moncef Marzouki și liderul partidului Nidaa Tounès, Beji Caid Essebsi.”

„Elveţienii decid în privinţa aurului Băncii Centrale”, titrează The Wall Street Journal.

„Alegătorii elvețieni decid pe 30 noiembrie în privinţa unei inițiative care ar forța banca centrală a țării să-şi dubleze rezervele sale în aur, o perspectivă care a zguduit piețele și atrage opoziția de partea Guvernului, tulbură activitatea parlamentarilor și a grupurilor de afaceri.”

„Oraş toxic: Mumbai este în pragul imploziei”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian. „Locuitorii acestui suprapopulat şi poluat oraş sunt ostaticii construcţiilor extravagante în conexiune cu politicul, rezultatul fiind un adevărat iad urban.”