„Rusia a rezistat la cele mai grave probleme economice și este pe drumul spre recuperare, a declarat presedintele Vladimir Putin, in timpul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri  maraton, oferindu-se să normalizeze relațiile cu Occidentul în cazul în Vestul tratează Moscova ca pe un partener egal și nu un "vasal". El a apărat, de asemenea, furnizarea unui sistem de rachete de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune Iranului, spunând că aceasta este o recompensă pentru flexibilitatea Teheranului în discuțiile nucleare și a promis să continue să conlucreze cu parteneri la nivel mondial pentru a se ajunge la o soluție definitivă la contestatul program nuclear iranian. Mesajul său principal a fost că cele mai grave provocări sunt pe final, iar economia în scădere va fi în curând din nou pe drumul cel bun. Vladimir Putin a precizat, de asemenea, că Rusia dorește sfârşitul luptelor din estul Ucrainei și este interesată de refacerea legăturilor deteriorate cu Statele Unite și alte țări occidentale. Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni Rusiei pentru anexarea Peninsulei Crimeea și acuză Moscova că îi sprijină pe rebelii separatiști din Ucraina”, mai scrie Business Insider.

„Preţurile mici avantajează producţia de petrol a Statelor Unite”, titrează The Wall Street Journal. „Producția de petrol rămâne mare, dar Statele Unite ar putea fi la, sau aproape de un vârf de producţie.”

„Războiul din Yemen permite Al-Qaeda să se extindă”, scrie The New York Times. „Organizaţia Al-Qaeda din Peninsula Arabiei câştigă teren în urma extinderii războiului din Yemen şi prăbuşirea sistemului politic al acestei ţări.”

„Grecia este cu un pas mai aproape de Grexit după refuzul FMI”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Refuzul directorului FMI, Christine Lagarde, de a permite orice întârziere în rambursările de salvare ale Atenei  sporește temerile că SUA și Europa se pregătesc pentru ieşirea Greciei din zona euro. Atena a fost împinsă spre default și spre o potențială ieșire din zona euro după ce unul dintre principalelii creditori ai ţării, Fondul Monetar Internațional, nu-i permite să amâne rambursare a 1 miliard de euro luna viitoare. Șeful FMI, Christine Lagarde, a declarat că întârzierea plăților ar fi o acțiune fără precedent care nu ar face decât să înrăutățească situația. Vorbind la reuniunea de primăvară a organizației, lagarde a spus: "întârzieri de plată nu au fost acordate de către consiliul de administrație al FMI în ultimii 30 de ani."

„Genocid: dureroasa problemă a definiției”, titrează Le Monde.

„La 40 de ani de la intrarea Khmerilor roşii în Phnom Penh, la 17 avril 1975, utilizarea cuvântului "genocid " pentru a cataloga marile masacre din istorie continuă să suscite ample dezbateri.”