'Obiectivul meu prioritar va fi să contribui la creşterea competitivităţii economiei româneşti. Mă refer, în primul rând, la crearea cadrului pentru o dezvoltarea economic sănătoasă, bazată pe avantajele naturale şi economice ale României, precum şi pe talentul şi expertiza românilor din ţară şi din diaspora (…) Menţinerea investiţiilor existente şi atragerea de investiţii noi prin măsuri care să asigure mai puţină birocraţie, garantarea unui mediu de afaceri robust şi predictibil, precum şi formarea resurselor umane la toate nivelurile, de la muncitori şi până la personal calificat pentru funcţii de decizie (…) Susţinerea comerţului exterior. 2015, poate şi cred că va fi anul de vârf al exporturilor din ultimii 26 de ani. Cifra la şase luni la total schimburi comerciale este de peste 68 de miliarde, din care 32 de miliarde export. Dezvoltarea consultărilor cu patronatele din domeniu, cu camerele de comerţ, cu asociaţiile oamenilor de afaceri, precum şi menţinerea unui dialog inter-instituţional cu ţările partenere', a spus Borc. 

Acesta a precizat că turismul poate reprezenta cheia succesului pentru dezvoltarea economică a României. 

'Vom lucra la pregătirea poziţiei României la viitoarele discuţii ale Uniunii Europene. O mai mare implicare a României în dezbaterile ce au loc în anul 2016 la nivelul Uniunii Europene în zona creşterii competitivităţii economice pentru a promova interesele noastre naţionale în armonie cu valorile şi cu principiile cheie care au stat la baza Uniunii. Turismul în România este în creştere, înregistrând un număr din ce în ce mai mare de vizitatori. Patrimoniul României este unul remarcabil, cu 30 de monumente înscrise pe lista UNESCO, 670 de muzee, 13 parcuri naţionale, numeroase staţiuni termale etc. Sunt toate premisele ca turismul din România să fie unul din succesele economiei româneşti. Turismul de nişă, turismul cultural, eco-turismul sunt doar câteva dintre liniile de dezvoltare', a afirmat ministrul desemnat al Economiei. 

Costin Grigore Borc, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu majoritate de voturi. 

Borc a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului şi Comisia pentru transporturi şi energie, din Senat.

AGERPRES