“În ceea ce privește producția de film românesc, industria ar spune că nu sunt bani suficienți. Eu aș spune că a fost generos finanțată, pentru că numai în ultimii zece ani s-au alocat peste 120 de milioane de euro pentru producția de film românesc. Și aici trebuie să avem foarte mare grijă pentru că, în mod normal, un film este făcut să ajungă în ochii publicului. Un film nu trebuie făcut astfel încât producătorul sau cine aplică la fonduri să facă banii înainte ca filmul să ajungă pe piață”, a declarat Lucian Romașcanu.

Toate aceste probleme ar urma să fie revolvate odată cu apariția legii cinematografiei, un proiect pe care minsitrul Culturii îl consideră extrem de important pentru dezvoltarea industriei de profil.

“Producția de film românesc este scopul pentru care există Centrul Național al Cinematografiei și acel fond alimentat din diverse surse. Întotdeauna va exista o contestare (N.R. a selecției) până când nu vom reuși să scoatem o lege a cinematografiei. Îmi doresc în mandatul meu, nu știu dacă de ministru, dar de senator cu certitudine, să avem o lege a CNC-ului  – îi spunem legea cinematografiei  – bună, corectă și echilibrată. A fost o ordonanță dată de guvernarea tehnocrată, ea a picat în Parlament, ne-am întors la ordonanța inițială, care are și lucruri foarte bune, ca dovadă că a funcționat până acum, dar există și niște lucruri care trebuiesc corectaqte și aduse la zi. Iar unul dintre lucrurile la care trebuie umblat este și procesul de selecție”, a explicat Lucian Romașcanu.