În Arkansas, statul aplică o taxă suplimentară pe vânzări, de 6%, în cazul unor servicii care, cel puţin aparent, nu au nicio legătură unul cu celălalt: între acestea, îngrijirea animalelor, curăţarea jgheaburilor şi body piercing-ul.
Legislaţia din New Mexico prevede ca persoanele care au împlinit 100 de ani şi se descurcă pe cont propriu (nu se află în îngrijirea nimănui) să fie scutite de toate impozitele; dacă totuşi primesc ajutor, sunt supuse aceluiaşi regim fiscal ca restul locuitorilor. Iar în Seattle, statul percepe 50 de dolari de la familia fiecărei persoane decedate în parte.
Nu numai taxele pot fi ridicole, ci şi scutirile de impozite: americanii care lucrează cu un anumit tip de argilă primesc o alocaţie de 14% din afaceri (de care se bucură şi cei cu meserii precum culesul de scoici şi stridii). În schimb, dacă respectivul lut e utilizat pentru consolidarea conductelor de canalizare, alocaţia se reduce la 7,5%. În New York, toate evenimentele muzicale (de la operă la muzică de cameră şi musicaluri) se bucură de excepţia de la taxa pe vânzări; în schimb, petrecerile de Halloween la care se pune muzică, nu.