Parcul logistic cumpărat luna trecută are o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp şi 4,8 hectare de teren destinat extinderii proiectului. Spaţiile disponibile sunt complet închiriate unor companii precum Havi Logistics, distribuitorul de produse farmaceutice Europharma și tipografia Ringier Print, parte a trustului de presă Ringier.

Vânzătorul mai deţine în România hotelul de patru stele Angelo din Otopeni, cu 177 de camere. 

Achiziţia face parte din planul CTP de a ajunge la un portofoliu de un milion de metri pătraţi de depozite până la sfârşitul lui 2018. Noua achiziţie a ridicat suprafaţa deţinută de companie în România la circa 770.000 mp.

Planurile CTP pentru proprietatea nou achiziționată includ extinderea acesteia și prima etapă de dezvoltare se preconizează că va fi demarată la sfârșitul acestui an și va presupune construirea a aproximativ 13.000 mp de noi depozite.

“Decizia de a cumpăra parcul logistic de la Chitila se înscrie în linia investițiilor susținute pe care le-am demarat în ultima perioadă și prin care vrem să creștem stocul de spații deținute în zona Bucureștiului, dar și la nivel național, pentru a face față atât cererilor noi care vin din piață, cât și nevoii de extindere a clienților noștri actuali. Alte considerente au fost existența unor contracte pe termen lung, structura de chiriași existentă în parc, care cuprinde nume cunoscute și importante pe piață, precum și zona strategică în care este situată proprietatea”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

Compania a ajuns la un grad de îndatorare de circa 60-65%, potrivit managerului. La sfârşitul anului trecut, creditele companiei erau aproape la jumătate din valoarea proprietăţilor româneşti care aduc chirie investitorului.
 

Politica CTP este de a se finanţa, în principal, prin reprezentanţele locale ale băncilor care activează în Europa Centrală şi de Est. În România, dezvoltatorul lucrează cu BCR, BRD şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La sfârşitul anului trecut, soldul creditelor CTP depăşea 131 mil. euro pentru activitatea din România, a doua cea mai mare datorie dintre ţările pe care activează, după Cehia. Totuşi, gradul de îndatorare specific activităţii companiei în România era mai mic decât cel la nivel de grup, care ajunsese la 56,3% la active evaluate la 3,6 mld. euro.

 

Datoria locală a CTP a crescut recent, după semnarea unui acord de finanţare în valoare de 75,8 mil. euro cu BERD şi BCR pentru extinderea CTPark Bucharest West. Banii vor fi utilizaţi pentru construcţia a două noi depozite, care vor ridica suprafaţa parcului logistic la 300.000 mp şi valoarea investită aici la peste 150 mil. euro. Planul investitorului este să dezvolte acest parc până la 700.000 mp în următorii trei ani.

„Avem în diferite etape de construcţie 150.000 mp de depozite, fără a include şi clădirile pe care le vom preda în perioada imediat următoare. Acestea vor fi livrate la sfârşitul acestui an şi în primul trimestru din 2018. Vom face noi achiziţii în viitorul apropiat. Obiectul nostru (de a ajunge la un milion de metri pătraţi până la finalul anului viitor n.red.) este realizabil pe bază, mai degrabă, non speculativă“, a declarat recent Dumitrache.

Compania deţine depozite localizate în Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.