"Creşterea numărului de inspecţii fiscale ar viza colectarea suplimentară, pot să vă asigur că nu ar fi adevărată această afirmaţie. Ne dorim o creştere a conformării al declarare inclusiv prin activităţi ce vizează prevenţia. Inspecţia fiscală nu cred că este neapărat o nenorocire. Este o verificare. Desigur că şi creşterea numărului de contribuabili poate duce la o creştere a numărului, a cifrelor, care nu sunt neapărat relevante, ci calitatea acestora. Încercăm să creăm un mecanism prin care să colectăm toate informaţiile de natură să ne conducă către indentificarea unor profile de risc la nivel central", a spus Tudor.

Loredana Ilie, director general Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), a fost întrebată dacă sunt mai multe controale realizate de direcţia pe care o conduce, iar ea a răspuns afirmativ.

"Cu siguranţă sunt mai multe. Analizele de risc efectuate înainte de introducerea în planul de control (reprezintă motivul n.r.)", a precizat aceasta.

În ajutorul ei a intervenit Dan Bădin, partener coordonator servicii fiscale şi juridice în cadrul Deloitte România.

"Evident că pe baza analizelor de risc se fac controalele şi ştiu din discuţiile anterioare cu reprezentanţii ANAF că se doreşte ca toţi contribuabilii mari care nu au fost oarecum în perioada prescripţie, să fie controlaţi. Probabil şi acesta este un alt element care contează. Pe lângă aceasta, aş mai adăuga, în sprijinul doamnei Ilie, s-a dublat practic numărul contribuabililor care sunt acum în oblăduirea DGAMC. Este evident că ar trebui să crească şi activitatea de control", a arătat oficialul Deloitte.