Creşterea înregistrată în construcţii, jocul de-a „alba-neagra” cu banii FMI şi scăderea importurilor de autovehicule second-hand sunt principalele titluri ale zilei din .ro.

Declinul din construcţii şi industrie se temperează. În iunie construcţiile au înregistrat un avans evident faţă de MAI şi o temperare a reculului anual, faţă de lunile anterioare. Producţia industrială a avut şi ea o evoluţie mai bună decât cea din primele luni ale anului în timp ce comerţul a continuat să scadă, arată money.ro.

Intenţia autorităţilor române de a folosi ce-a de-a doua tranşă din împrumutul de la FMI, de 1,9 miliarde de euro, pentru acoperirea deficitului bugetar, ar putea fi o greşeală imensă, în condiţiile în care banii s-ar topi în cheltuieli cu salariile şi protecţia socială, estimează analiştii economici, scrie dailybusiness.ro.

In primele sapte luni ale acestui an Registrul Auto Roman a inregistrat un total de 180.007 de autovehicule second-hand. Daca in primele trei luni ale acestui an s-auprezentat 136.461 de autovehicule second-hand, din care 40.638 in ianuarie, 44.006 in februarie si 51.817 in martie, din aprilie numarul acestora a scazut semnificativ. Astfel, in aprilie s-au inregistrat 28.407 de autovehicule, in mai 21, informează zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Doar 59% din forta de munca a Romaniei era activa anul trecut (wall-street.ro)

Companiile care au mai multe femei în conducere au profituri mai mici, arată un studiu (realitatea.net)

Vacile nu mai au trecere la Audi (evz.ro)

Twitter, Facebook si Google au fost victimele unui atac informatic de proportii (hotnews.ro)

Banca Angliei pompează 58 miliarde euro în economie (antena3.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT