Valul doi va face ravagii. Medicii, în alertă

România, aproape de colaps! Managerul Institutului Marius Nasta din București a analizat numărul crescut de decese provocate de coronavirus în țara noastră, comparativ cu alte țări din UE.

Medicii sunt în alertă deoarece România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană la numărul de decese. În acest context, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București, a spus ce trebuie analizat atunci când vorbim de mortalitate.

Rata medie de supraviețuire a populației din România

„Atunci când vorbim de mortalitate trebuie să vorbim într-o scară puțin mai largă și să ne uităm la rata medie de supraviețuire a populației din România, care este ușor sub durata medie a Europei. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm la comorbiditățile pe care le au persoanele vârstnice, la modul în care ele sunt tratate și echilibrate, sau au fost tratate și echilibrate, pentru că știm că atunci când infecția sau orice infecție ajunge peste un organism sărac care este dezechilibrat, riscul spre o evoluție severă este major”, a spus Beatrice Mahler la România TV.

Evoluția pandemiei în România

Conform celor spuse de către managerul Institutului Marius Nasta din București, evoluția pandemiei a fost diferită în România.

„Evoluția pandemiei a fost diferită în România. Prima perioadă a anului, în România am avut o evoluție favorabilă dacă aș putea spune așa, cu un număr de cazuri rezonabil și o mortalitate scăzută, moment în care țările Europei aveau o mortalitate crescută cu afectarea grupelor de vârstă mari care au dus la o mortalitate crescută acolo. Cred că o analiză o putem face doar global, analizând ce s-a întâmplat în România în aceste șase luni, comparativ cu ce s-a întâmplat în statele Europei tot în aceste șase luni.

Ne putem aștepta ca noul val să lovească populația tânără, nu neapărat că ar fi un nou val, ci cu siguranță pentru că regulile nu sunt respectate. Să știți că deși lucrurile par simple și deși le respectăm atât de des, și noi, și dumneavoastră, respectarea regulilor face diferența în ceea ce privește numărul de cazuri și în final mortalitate”, a completat aceasta.