Vaccinare anti-covid ar putea deveni obligatorie? Valeriu Gheorghiță a spus clar

Sursă: INQUAM Photos, George Călin

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a vorbit despre obligativitatea vaccinării din România. Mai exact, acesta a făcut un apel la cetățenii țării să continue să fie responsabili în fața virusului, explicând și necesitatea vaccinării.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că nu se pune problema obligativității vaccinării și nici nu va fi pusă prea curând. Totodată, el a subliniat faptul că noul coronavirus este o boală care afectează toate persoanele și este nevoie de responsabilitate din partea oamenilor, care trebuie să îi protejeze pe cei din jurul lor.

Acesta a mai adăugat că cei care nu se vaccinează prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire și pot transmite virusul mai departe.

„Categoric nu se pune problema și nu cred că va fi problema obligativității. E o boală care îi afectează și pe cei din jurul nostru, este vorba de responsabilitate. Trebuie să avem grijă la cei din jurul nostru. Dacă nu suntem imunizați, avem un grad mare de risc de îmbolnăvire”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță nu crede în stimulentele financiare

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre stimulentele pentru persoanele care vor să se vaccineze. Mai exact, șeful CNCAV s-a declart sceptic în privința loteriilor și altor stimulente în premii sau bani pentru vaccinare.

Totoată, el a mai subliniat faptul că, de la sfârșitul lunii mai se observă o scădere progresivă a numărului persoanelor care au dorit să se vaccineze,  în contextul în care mai multe restricții au fost relaxate.

În același timp, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid a mai adăugat că de două săptămâni se înregistrează o tendință de creștere a cazurilor de COVID, mai ales în rândul persoanelor tinere, de sub 40 de ani, pentru că procentul celor vaccinați este mai mic și riscul expunerii este mai mare, datorită mobilității crescute.

În ceea ce privește stimulentele financiare, acesta nu are încredere în această modalitate pentru încurajarea vaccinării.

„Personal sunt sceptic că aceste măsuri vor avea un impact semnificativ”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.