Lia Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit în direct la Antena 3. Fostul ministru al Muncii le-a dat lecții celor din Guvern în privința pensiilor. Liberalii au spus că sunt mari probleme la fondul de pensii și că noua lege pune în pericol bugetul de stat.

Nimic mai fals, spune Vasilescu Aceasta spune că sunt bani și oferă și soluțiile. „Să nu mai spună nimeni că nu sunt bani pentru că această majorare de 40% înseamnă 16 miliarde de lei. În 2016, când aveam un PIB cu o treime mai mic, aveam un deficit la fondul de pensii de 16 miliarde.

Deci statul în 2016 punea 16 miliarde în plus ca să acopere necesarul epntru legea pensiilor de la acel moment. Acum avem un deficit de două miliarde. Îmi spune mie cineva că statul anul viitor nu avea 16 miliarde deși în 2016 îi avea? Toată legislația e corelată, se îmbină”, a spus fostul ministru.

Legea care aduce banii de pensii

Olguța Vasilescu a spus și care este legea care aduce bani de pensii. „Dacă vor aplica legea care este în Parlament și care va incrimina din nou înfracțiunea de stopaj la sursă arunci aproape 2 mil de oameni pentru care nu se plătesc contribuții la ora actuală va înregistra un excedent la fondul de pensii nu un deficit. Să nu uităm că am pronit de la un deficit de 16 milairde în 2016 și am ajuns acum la unul de 2 miliarde”, a mai spus fosta șefă de la Muncă .